Wie Zijn Wij

Musical Popkoor BROADWAY

Musical Popkoor BROADWAY uit Hoorn is in 1992 opgericht door Patrice van Opstal. Het is ontstaan door een initiatief van de ouders van de kinderen van kinderkoor De Wielewaal. Door het enthousiasme waarmee de kinderen wekelijks zongen werden ook zij geprikkeld om op de bühne te staan.

De eerste keer

Zo begon in januari 1992 in een oefenruimte in Hoorn de eerste repetitie wat - al ruim 26 jaar - is uitgemond in het grootste Musical-  en Popkoor van Nederland met ruim 160 enthousiaste mannen en vrouwen.

Optredens

Sindsdien is er veel gebeurd; vele optredens, groot en klein. Optredens met een geheel eigen karakter. Dit maakt dat Musical Popkoor BROADWAY in de loop der tijd een naam heeft opgebouwd die garant staat voor kwaliteit.

Dankzij choreograaf en regisseur Bas Groenenberg is het al vrij snel vanaf het begin duidelijk geweest dat BROADWAY geen statisch koor is en er van alles gebeurt op het toneel.

Het repertoire is heel divers en draagt er mede toe bij dat menigeen al vanaf het begin bij Musical Popkoor BROADWAY betrokken is.

Organisatie

Binnen ons koor zijn vele vrijwilligers actief om alles in goed banen te leiden. Zo hebben we een bestuur voor de dagelijkse gang van zaken.

Ons productieteam regelt samen met koorleden alle praktische zaken. De ledenadministratie staat klaar voor iedereen die wil zingenen en last but not least hebben we ook een aantal enthousiastelingen die op pr en online gebied alles verzorgen.

4 mei 2023

Dodenherdenking

Ter gelegenheid van de jaarlijkse dodenherdenking heeft BROADWAY een concert mogen geven in de Oosterkerk met o.a. een fabuleuze uitvoering van Soldaat van Oranje.
2022

See The Music

4 uitverkochte voorstellingen in schouwburg Het Park te Hoorn met toppers zoals The Greatest Show, A Star Is Born en vele anderen. Ondanks een turbulente periode met weinig tijd is BROADWAY in staat gebleken om fantastische concerten neer te zetten.
2017

BROADWAY25

In het kader van ons 25 jarig jubileum hebben wij 4 theaterconcerten gegeven in schouwburg Het Park te Hoorn. Het repertoire stond hierbij voor een deel in het teken van hetgeen wij de afgelopen twee decennia gezongen hebben, aangevuld met moderne popsongs en nieuwe musical medleys zoals Hairspray en Tarzan.
2016

3 Koren Surround

Samen met collega koren Pop- Musicalkoor Purmerend en Voval Invention uit Zaandam hebben wij 6 concerten neergezet.
2013

Ga Mee Met BROADWAY

Grote theatershow van 2013 in de Hoornse schouwburg. 5 blokken met onder andere Miss Saigon, Wicked, Ciske de Rat en vele bekende popsongs.
2010

DIT=BROADWAY!

Theatershow van 2010 met samenwerking van dansschool Verbiest. Musical medleys zoals Jesus Christ Superstar en Les Miserables.
2007

Magic of Movie and Musical

De grote theatershow van 2007 met onder andere Sweeney Todd

In- en Uitloggen voor leden