Patrice van Opstal

Patrice van Opstal

Patrice richtte Musical Popkoor BROADWAY in januari 1992 op en leidt sindsdien het koor met heel veel enthousiasme. Hij weet het koor steeds weer te stimuleren en te inspireren om tot een nog hoger niveau te komen.

Patrice studeerde aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam: Algemene Muzikale Vorming bij Koen Vermey, Koordirectie bij Jan Pasveer en Orkestdirectie (met specialisatie theatermuziek) bij Joop van Zon en Hans van den Homburg. 
Verder volgde hij privé-lessen directie bij Jan Eelkema en deed verschillende specialisatie cursussen, zoals de Kurt Thomas dirigenten cursus Den Haag, een specialisatie cursus lichte muziek voor koren en taalstudies in Engeland en Italië.

In het begin van zijn muzikale loopbaan dirigeerde Patrice verschillende koren in R.K.kerk Vianney Centrum in Amsterdam Noord, het mannenkoor GETEA in Amsterdam en hij leidde een tiental operette- en musicalproducties in Amsterdam en Den Haag.
Daarna componeerde hij liederen en achtergrondmuziek bij verschillende schooltelevisie programma's en leidde hij het kinderkoor de Wielewaal en Vocal Group Sideway en het jongerenkoor Skyline in Hoorn. Hij had 5 jaar lang de muzikale leiding bij Musicalgroep THE CAST in Castricum, leidde 10 jaar de zes schoolkoren bij het Montessorionderwijs in Purmerend en bijna 25 jaar het 50+ koor OPEN HOF in Amstelveen.

Naast Musical Popkoor BROADWAY dirigeert en leidt hij sinds 2010 Pop-musicalkoor Purmerend en The Classics van Muziekschool Waterland.

In- en Uitloggen voor leden