Bas Groenenberg

Image

Bas Groenenberg debuteerde in 1985 als zanger/acteur in de musicalproductie ‘De Piraten van Penzance’. Zijn professionele debuut volgde al snel bij Jos Brink en Frank Sanders in ‘Madame Arthur’.

Hij bleef Tekstpierement een aantal jaren trouw en daarna volgden o.a. rollen in ‘Les Misérables’, ‘My Fair Lady’ en ‘Sweeney Todd’.

Tegenwoordig is hij vooral werkzaam als schrijver/regisseur en zette zijn handtekening onder een groot aantal producties in Nederland en België.

Hij is sinds 2011 verantwoordelijk voor de regie van talrijke succesvolle familievoorstellingen bij Van Hoorne Entertainment. Recent maakte hij daar de familievoorstelling ‚De Kleine Zeemeermin’ en in dit najaar volgt ‚Doornroosje’.

Daarnaast verzorgt hij ook de regie/staging bij concerten van een aantal popkoren, waaronder Musical Popkoor Broadway (Hoorn), Noisy Voices (Amsterdam) en Vocal Invention (Zaandam).

Bas is als meer tien jaar als regisseur/coach verbonden aan de Frank Sanders Akademie voor Musical en Muziektheater in Amsterdam.

http://www.basgroenenberg.nl
www.twitter.com/basgroenenberg

In- en Uitloggen voor leden