Inloggen op de Site

Inloggen op de Site

Repertoire

Wat kunt u verwachten van het repertoire van BROADWAY ?

De afgelopen 25 jaar is er veel muziek voorbij gekomen en continue wordt er gekeken naar een goede balans tussen de "klassiekers" en de voor dat moment geldende moderne songs. En natuurlijk worden ook de meest actuele musicals niet vergeten en creëert onze dirigent hier zijn "eigen" medleys van.

Daarnaast moet er voor een bepaald nummer ook een partituur beschikbaar zijn welke door 5 stemgroepen tot uitvoering gebracht kan worden. Musical Popkoor BROADWAY bestaat uit 5 stemgroepen: Sopranen, Mezzo-sopranen, Alten, Tenoren en Bassen.

Jesus Christ Superstar medley uit de show DIT=BROADWAY! (2010)

Musical medleys & Pop-songs

Het repertoire bevat zowel Engels- als Nederlandstalige nummers. Eens in de 3 jaar geeft BROADWAY een theatershow in de schouwburg in Hoorn. In aanloop naar zo'n show zal onze dirigent Patrice van Opstal goed inventariseren welke nummers geschikt zouden kunnen zijn voor het thema van de show. Hierbij wordt ook om input van leden gevraagd.

Het repertoire wordt tijdens de wekelijkse repetitie samen met een live combo ingestudeerd. De bladmuziek wordt vanuit het koor verzorgd en iedereen heeft zijn of haar eigen map. Afhankelijk van het nummer en het naderende optreden komt onze choreograaf Bas Groenenberg bij ons langs om een choreografie neer te "zetten". Geen spectaculaire acrobatische handelingen, maar impele accenten die maken dat de essentie van een nummer beeldend versterkt wordt.

Zo komt Jesus Christ Superstar energiek op het publiek af terwijl Liefs Uit Londen juist als een stilleven neergezet is.

Repetitie en Oefenen

Donderdagavond 20:00 - 22:20
Het instuderen van het repertoire vergt inzet. De repetitie duurt "slechts" twee keer een uur, voor we het weten is het al weer voorbij. Timing, zuiverheid, accenten, ademsteun en vooral goed naar elkaar luisteren zijn belangrijk om elk nummer goed in ons muzikale geheugen geprint te krijgen. Zodra de bladmuziek niet meer nodig is merken we ook dat er een "dimensie" vrij komt, meer op gevoel, en minder op verstand zingen (en spelen).

Ledenpagina
Via het ledengedeelte van deze website is er toegang tot alle teksten, oefentracks en voorbeeld YouTube-clips die als handreiking dienen waar wij als koor naartoe willen. Een goed voorbeeld daarvan is Africa van Toto welke door Perpetuum Jazzile uit Slovenia in een chorisch jasje is gegoten.

Liefs Uit Londen uit de show Ga Mee Met BROADWAY (2013)

Lees meer:

Musical Popkoor BROADWAY, het korenfestival "KOREN Laat Je HOORN" en onze Reünie worden ondersteund door de volgende sponsoren:
logo Amado
logo Gemeente Hoorn
logo Specsavers
logo De Baron Zaalverhuur
logo VSBfonds
logo Stumpel
logo Unit wand & plafonds
logo Zaanse Spullen
Print Friendly and PDF

Musical Popkoor BROADWAY is lid van logo stichting BALK

Website realisatie: Multimedia Webdesign Hoorn

p/a : Lageweg 7B | 1695 GK Blokker
info@broadwayhoorn.nl

© 2016 Musical Popkoor BROADWAY

In- en Uitloggen voor leden