Repertoire

Inloggen op de Site

Inloggen op de Site

Wat kunt u verwachten van het repertoire van BROADWAY ?

De afgelopen 25 jaar is er veel muziek voorbij gekomen en continue wordt er gekeken naar een goede balans tussen de "klassiekers" en de voor dat moment geldende moderne songs. En natuurlijk worden ook de meest actuele musicals niet vergeten en creëert onze dirigent hier zijn "eigen" medleys van.

Daarnaast moet er voor een bepaald nummer ook een partituur beschikbaar zijn welke door 5 stemgroepen tot uitvoering gebracht kan worden. Musical Popkoor BROADWAY bestaat uit 5 stemgroepen: Sopranen, Mezzo-sopranen, Alten, Tenoren en Bassen.

Jesus Christ Superstar medley uit de show DIT=BROADWAY! (2010)

Musical medleys & Pop-songs

Het repertoire bevat zowel Engels- als Nederlandstalige nummers. Eens in de 3 jaar geeft BROADWAY een theatershow in de schouwburg in Hoorn. In aanloop naar zo'n show zal onze dirigent Patrice van Opstal goed inventariseren welke nummers geschikt zouden kunnen zijn voor het thema van de show. Hierbij wordt ook om input van leden gevraagd.

Het repertoire wordt tijdens de wekelijkse repetitie samen met een live combo ingestudeerd. De bladmuziek wordt vanuit het koor verzorgd en iedereen heeft zijn of haar eigen map. Afhankelijk van het nummer en het naderende optreden komt onze choreograaf Bas Groenenberg bij ons langs om een choreografie neer te "zetten". Geen spectaculaire acrobatische handelingen, maar impele accenten die maken dat de essentie van een nummer beeldend versterkt wordt.

Zo komt Jesus Christ Superstar energiek op het publiek af terwijl Liefs Uit Londen juist als een stilleven neergezet is.

Repetitie en Oefenen

Donderdagavond 20:00 - 22:20
Het instuderen van het repertoire vergt inzet. De repetitie duurt "slechts" twee keer een uur, voor we het weten is het al weer voorbij. Timing, zuiverheid, accenten, ademsteun en vooral goed naar elkaar luisteren zijn belangrijk om elk nummer goed in ons muzikale geheugen geprint te krijgen. Zodra de bladmuziek niet meer nodig is merken we ook dat er een "dimensie" vrij komt, meer op gevoel, en minder op verstand zingen (en spelen).

Ledenpagina
Via het ledengedeelte van deze website is er toegang tot alle teksten, oefentracks en voorbeeld YouTube-clips die als handreiking dienen waar wij als koor naartoe willen. Een goed voorbeeld daarvan is Africa van Toto welke door Perpetuum Jazzile uit Slovenia in een chorisch jasje is gegoten.

Liefs Uit Londen uit de show Ga Mee Met BROADWAY (2013)

U kunt Musical Popkoor BROADWAY helpen !

Via onze Sponsorkliks pagina heeft u de keuze uit vele webwinkels. (tip: zet hem in je favorieten!)

Of het nu gaat om
Wehkamp MediaMarkt Albert Heijn Bol.com Deen Supermarkten Bax-Shop.nl of AlieExpress

Elke aankoop die u doet via deze links levert het koor een klein bedrag op.

U bekijkt de website nu via uw mobiel of tablet. Bovenstaande links naar de webshops werken met een website adres die alleen via de browser werkt. Als u artikelen koopt via de mobiele app van één van de webshops, dan zullen er geen inkomsten naar het koor gaan.

Print Friendly and PDF

Musical Popkoor BROADWAY is lid van Stichting BALK

Website realisatie: Multimedia Webdesign Hoorn

p/a: Dijkgraaf 104, 1689 WH, Zwaag
info@broadwayhoorn.nl

© 2018 Musical Popkoor BROADWAY

In- en Uitloggen voor leden