Bas Groenenberg

Inloggen op de Site

Inloggen op de Site

Bas Groenenberg

Bas Groenenberg debuteerde in 1985 als zanger/acteur in de musicalproductie ‘De Piraten van Penzance’. Zijn professionele debuut volgde al snel bij Jos Brink en Frank Sanders in ‘Madame Arthur’. Hij bleef Tekstpierement een aantal jaren trouw en daarna volgden o.a. rollen in ‘Les Misérables’, ‘My Fair Lady’ , ‘Sweeney Todd’, ‘Hoera We Zijn Normaal’, ‘De Spooktrein’ en ‘Assassins’.

Zes jaar geleden richtte hij samen met Maria Brants het (jeugd)theatergezelschap ‘De Appelboom’ op, dat momenteel met succes vijf jeugdvoorstellingen op het repertoire heeft staan. Deze voorstellingen worden gespeeld op scholen en in bibliotheken en theaters door heel Nederland.

Als schrijver/regisseur zette Bas zijn handtekening onder een groot aantal producties van zowel amateur- als professionele producties. Recent werk van hem in 2010: in april ging onder zijn regie ‘TITANIC’ in première, bij Musicalvereniging BOeMS Tilburg. Daarna ‘Liefde, je moet er in geloven anders werkt het niet’ (eindvoorstelling 2e jaarsFrank Sanders Akademie voor Musicaltheater, juni), eindvoorstelling 2e jaars Musicaltheater (Fontys Dansacademie, juli), Weens Operette Gala (Omroep MAX/Jacques Senf, september), ‘Dit=Broadway’ (Musical Popkoor Hoorn, nov.), ‘Bad Girls’ (Parbleu!, nov.). In 2011 tekende hij o.a. voor de landelijke première van ‘1953 De Musical’ (Van Hoorne Theaterproducties, febr.) , ‘De Vrouwen Van... Een Perfecte Musical’ (eindvoorstelling 2e jaars Frank Sanders Akademie, juni) , ‘Thomas Theatertour’ (Van Hoorne Theaterproducties, okt.) en het ‘Westerkerkconcert’ van Whale City Sound (nov.). Momenteel werkt Bas aan producties bij BOeMS (‘Once Upon A Mattress, april 2012), d'Elstars (Showboat, mei 2012) en familievoorstellingen bij Van Hoorne Theaterproducties (‘Thomas Theatertour 2’ en ‘Doornroosje’, okt. 2012).

In Tilburg is Bas actief als bestuurslid (en mede-oprichter) van de MusicAllFoundation. Deze stichting wil podium bieden aan jong musicaltalent en organiseerde in 2011 het eerste landelijke musicalfestival. Bas is als docent verbonden aan de Frank Sanders Akademie voor Musicaltheater in Amsterdam en maakt deel uit van de jury voor de Jos Brink Genesiuspenning, in het leven geroepen door Tekstpierement.

BROADWAY repetities met Bas zijn meestal hilarisch en heel gezellig maar hij heeft de touwtjes stevig in handen en laat ons goed zweten totdat het door hem beoogde resultaat is bereikt!

http://www.basgroenenberg.nl
www.twitter.com/basgroenenberg

Bas Groenenberg - Choreograaf Musical Popkoor BROADWAY

U kunt Musical Popkoor BROADWAY helpen !

Via onze Sponsorkliks pagina heeft u de keuze uit vele webwinkels. (tip: zet hem in je favorieten!)

Of het nu gaat om
Wehkamp MediaMarkt Albert Heijn Bol.com Deen Supermarkten Bax-Shop.nl of AlieExpress

Elke aankoop die u doet via deze links levert het koor een klein bedrag op.

U bekijkt de website nu via uw mobiel of tablet. Bovenstaande links naar de webshops werken met een website adres die alleen via de browser werkt. Als u artikelen koopt via de mobiele app van één van de webshops, dan zullen er geen inkomsten naar het koor gaan.

Print Friendly and PDF

Musical Popkoor BROADWAY is lid van Stichting BALK

Website realisatie: Multimedia Webdesign Hoorn

p/a: Dijkgraaf 104, 1689 WH, Zwaag
info@broadwayhoorn.nl

© 2018 Musical Popkoor BROADWAY

In- en Uitloggen voor leden