KOREN LAAT JE HOORN

Zondag 6 oktober 2019 vindt de tweede editie plaats van het korenfestival KOREN LAAT JE HOORN in de Hoornse schouwburg Het Park. Een festival voor koren die lichte muziek zingen.
Musical Popkoor BROADWAY opent het festival om 12.30 uur in de Othellozaal. Tussen 13.00 en 20.00 uur hebben de festivalkoren ieder 30 minuten podium (25 minuten zingen en 5 minuten opstellen/aflopen). En van 20.20 tot 21.35 uur sluiten we af met een gezamenlijke Sing-Along.

In 2017 deden 40 koren mee en heeft iedereen kunnen genieten van één groot muzikaal festijn.
We kunnen dus gerust stellen: "wegens succes in herhaling" 
Daar hebben we uiteraard wel al onze muzikale vrienden voor nodig!

Aanmelding voor koren

Dus: behoor je tot de (muzikale) leiding van een koor?
Via onderstaande link kun je ons een e-mail versturen om je aan te melden:

Schrijf je in! Voorwaarden

Schouwburg Het Park

De Hoornse schouwburg Het Park is de thuishaven van "KOREN LAAT JE HOORN". Op vier podia zal een verscheidenheid aan koren optreden. Van kleinschalige a capella groepen tot grote pop- en musical koren.

Lees meer: Schouwburg Het Park

Masterclasses

Regisseur Bas Groenenberg en zangpedagoge Jerney Molenaar geven masterclasses in podiumpresentatie en zangstijlen.

Lees meer: Masterclasses

Foodcorners

Aan het innerlijk van de mens wordt ook gedacht. Grand Café 't Hop verzorgt een aantal foodcorners in de foyer en heeft een speciaal festivalmenu samengesteld.

Lees meer: Foodcorners

Schouwburg Het Park

De Hoornse Parkschouwburg is de thuishaven voor "KOREN LAAT JE HOORN 2019".

Koren treden op op de trap van de foyer, in de Othellozaal, op het toneel van de Hamletzaal en op het knusse toneel van 't Hop.

Speciaal voor deze dag zal het toneel van de Hamletzaal omgebouwd worden tot concertlocatie.

Klik op onderstaande link voor meer info over de podia:

Technische details podia

Masterclasses

Een beperkt aantal koren kan een masterclass volgen bij Bas Groenenberg of bij Jerney Molenaar.
Bas zal in de Othellozaal werken aan staging, uitstraling en interpretatie. Met name bij grote koren is het een uitdaging er voor te zorgen dat elk individueel koorlid uit de verf komt en weet wat hij moet doen. Hoe bereik je dat de hele groep in zijn grootte een bijzondere uitstraling en zeggingskracht krijgt? Bas gaat zich hier met het koor dat de masterclass volgt op richten.
Jerney zal op het Hamlettoneel werken aan de kenmerken van de zang van de muziekstijl van jouw lied en aan zangtechniek in het algemeen.

Een koor dat een masterclass wil volgen, heeft in totaal 45 minuten podium (bijv. 20 minuten zingen en aansluitend 20 minuten masterclass en 5
minuten opstellen/aflopen).
De extra kosten verbonden aan de masterclasses bedragen €120,-

Het publiek is van harte welkom bij de masterclasses.

Bas Groenenberg

Bas Groenenberg debuteerde in 1985 als zanger/acteur in de musicalproductie ‘De Piraten van Penzance’. Zijn professionele debuut volgde al snel bij Jos Brink en Frank Sanders in ‘Madame Arthur’.

Hij bleef Tekstpierement een aantal jaren trouw en daarna volgden o.a. rollen in ‘Les Misérables’, ‘My Fair Lady’ en ‘Sweeney Todd’. Tegenwoordig is hij vooral werkzaam als schrijver/regisseur en zette zijn handtekening onder een groot aantal producties in Nederland en België.

Hij is sinds 2011 verantwoordelijk voor de regie van talrijke succesvolle familievoorstellingen bij Van Hoorne Entertainment. Recent maakte hij daar de familievoorstelling ‚De Kleine Zeemeermin’ en dit najaar volgt ‚Doornroosje’.

Daarnaast verzorgt hij ook de regie/staging bij concerten van een aantal popkoren, waaronder Musical Popkoor Broadway (Hoorn), Noisy Voices (Amsterdam) en Vocal Invention (Zaandam).

Bas is al meer dan tien jaar als regisseur/coach verbonden aan de Frank Sanders Akademie voor Musical en Muziektheater in Amsterdam.

Bas Groenenberg
Jerney Molenaar

Jerney Molenaar

De stem is een veelzijdig instrument waar we heel veel verschillende klanken mee kunnen maken. Er is geen goed of fout, maar net zoals elke taal zijn eigen woorden en klanken heeft, heeft iedere muziekstijl ook zijn kenmerken. Maar wat zijn die kenmerken en hoe vertaal je dat naar stemgebruik?

Jerney Molenaar geeft, tijdens de masterclass na jullie optreden, tips over het gebruik van de stem, die aansluiten bij de gezongen liederen.

Foodcorners

Tijdens "KOREN LAAT JE HOORN" staat Grand Café 't Hop met foodcorners in de foyer van Het Park. Hier zijn tegen een schappelijke prijs allerlei versnaperingen te verkrijgen.

Grand Café 't Hop serveert vanaf 17.00 uur in hun restaurant ook een speciaal festival-menu, dat te reserveren is bij 't Hop https://www.hethop.nl/reserveren/

Het festivalmenu

Grand Café 't Hop ligt naast Het Park en kan binnendoor bereikt worden.

Foodcorner

Sing-along

"KOREN LAAT JE HOORN" wordt afgesloten met een Sing-along.

Van 20.20 tot 21.35 uur zingen we in de Othellozaal met BROADWAY op het podium en heel veel zangers in de zaal.

Het zal een geweldig feest worden!

Sing A-Long

Kaartverkoop

De kaartverkoop voor bezoekers van "Koren Laat Je Hoorn 2019" verloopt via Schouwburg Het PARK

U heeft de keuze uit:

Dagkaart (12.00 tot 20.00u)  € 4,00

Sing-Along (20.20 tot 21.35u) € 5,00

Combikaart (dagkaart + Sing-Along) € 8,00

De entreekaarten voor het Korenfestival (€4,-) , de Sing-Along (€5) of een combikaart (€8) zijn inclusief garderobe en servicekosten.
U betaalt dus geen reserveringskosten, ondanks dat dit in de tekst op de site van Het Park vermeld staat.

"Koren Laat Je Hoorn" begint over:

Koren Map

Sponsoren